SEX AND THE CITY

SEX AND THE CITY
The four women discuss their sexual desires and fantasies, and their trials in life and love. "Sex and the City" is an excellent depiction of how hegemonic femininity looks, how it think and what it does..

LipStick Jungle Vs Cashmere Mafia

LipStick Jungle Vs Cashmere Mafia
" Promise yourself to be strong that nothing can be disturb your peace of mind. Look at the sunny side everything and make your optimism come true. Think only of the best, work only for the best, and expect only the best. Forget the mistakes of the past and press on to the greater achievements of the future. Give so much time to the improvement of yourself that your have no time to criticize others. Live in the faith that whole world is on your side so long as you are true to the best that is in YOU !!!.."

Jumaat, 31 Disember 2010

CORETAN 2010



good bye 2010..welcome 2011 !!

itulah perkataan yg selalu dikatakan bila menjelang tahun baru...tarikh tidak akan berundur, masa terus berlalu pergi meninggalkan kenangan dan menjadi sejarah bagi mereka yang mengingatinya...tidak semua kenangan itu harus dikenang tapi akan menjadi pengalaman atau pengajaran untuk menempuh di masa akan datang.

tahun 2010 banyak meninggalkan kenangan manis bagi Keluarga Kiah berbanding dengan tahun-tahun lepas. Bermula dengan perkahwinan anak sulung abang dan dua orang anak kakak ngah menyusuli. Kelahiran puteri ketiga adik penutupan pertambahan ahli keluarga Kiah bagi tahun 2010.

begitu juga dengan aku, tahun 2010 merupakan tahun yang paling stabil drp tahun sebelumnya. Tahun ini aku menjalani kehidupan yang paling tenang tanpa dibayangi kenangan silam. Mungkin aku telah melupakan kejadian yang lepas atau aku tidak mahu mengingatinya terus..insyallah aku inginkan kehidupan yang lebih normal di masa akan datang.

aku tidak pernah berazam apabila menjelang tahun baru tetapi cuma menyimpan harapan agar menjadi lebih baik drp tahun lepas baik dr segi kehidupan, ekonomi dan personaliti...aku bukanla yg terbaik utk org lain tetapi akan menjadi insan terbaik utk diriku sendiri :)

"...nothing is impossible become a great woman !!! -Happy New Year 2011-





Rabu, 29 Disember 2010

Daisy and Me

daisy the latest pic. !!!


Banyak org mempertikaikn knape aku membela kucing tidak 'anak angkat' heee...bagi aku, apa bende or binatang yg kita ambik mesti bertanggungjawap terhadapnya...kita diamanahkan or diberi tugas utk menjalankan tanggungjawap sebagai tuan/majikan.


Inilah yg aku lakukan kepada binatang peliharaan ku iaitu 'daisy'..aku mengambilnya disebabkan aku sudah bersedia utk membelanya dengan penuh rasa tanggungjawap dan kasih sayang :)


Setiap sen yg dikeluarkan utk keperluan daisy tiada kesalan..no regret !

mungkin daisy dianggap kucing yg paling bertuah bertuankan aku :) >>> mana taknya setiap keperluan disediakan semuanya yg berkualiti heee...


makin lama daisy semakin matang..begitu cepat masa berlalu daisy sudah mula meningkat dewasa..sekarang daisy sudah mula mengalami first heat...atau proses profectus.

aku belum cukup bersedia utk menerima keadaaan ini...pernah terbaca artikel yg menyatakan kucing kalau hendak dimandulkan atau spay sebaik-baik sebelum mengalami '1st heat' iaitu dalam masa selepas 6 bulan.


Mungkin selepas ini, peningkatan hormon daisy aku berlarutan menyebabkan aku dalam dilemma huhu..adakah patut dimandulkan atau diberi peluang mengandung ???



video

Sabtu, 18 September 2010

RAYA 2010 - 10 sept. 2010



SELAMAT MENYAMBUT HARI RAYA AIDIL FITRI
" MAAF ZAHIR & BATIN"


Kemalangan Tidak Berbau



bumper2bumper..itulah yg berlaku pada 8 sept.2010 (rabu)
sepatutnya petang tuu aku dh spai pahang tp apakan daya kete kt depan tuu slow sgat heee..
kemalangan ini berlaku sebaik saja aku melepasi tol kajang...aku malas nk ikut MRR2 sbb kt on air jam giler...dipendekkan citer ada mamat wira tetiba slow kt lane tgah..masa tu aku terkezut tetiba kete aku dh spai kt bontot wira tuu hahaha...
btw, discussion kt tepian jln...tgok kete mamat tuu okay je cuma bumper dia skit je regang...
so, i said "so sorry" kt abg tuu n' bg no. phone kalu ada apa2 hal ;)
nie bkn first time my 'car accident'...
berkali2 hee...kete terbang dr bukit masa reverse itu member i drive, spin 3kali kt highway, kete dr belakang hentam masa traffic light merah...kuar simpang kete hentam...uhhh byk sgat pengalaman :(
kemalangan itu tidak berbau...jika sudah tertulis ia akan brlaku jugak..
bak kata, "manusia hanya merancang yg terbaik tp Tuhan yg menentukan....

Sabtu, 21 Ogos 2010

Tunjuk Skill





Around my age ?..i dont know boleh climb or tak !
saje tunjuk skill bila tgok my nephew panjat pokok rasa geram je...climbing salah satu bende yg i suka buat sejak azali lagi..selain itu kita perlukan tenaga yg byk utk climb and kita akan tahu badan ni dh gemuk atau tak heee...bila kita sampai puncak baru la puas !




Ahad, 15 Ogos 2010

Me and Daisy










Actually..umur daisy dh 6 bln. Hari ini genap 2 bln i jaga dia :)
ya, daisy manje n' kadang2 sengal heee..but i'm so happy
kalau i tahu seronok ada pets dr dulu lg i cr pet..
maybe, skang i suka dok umah n' daisy menceriakn hidup i...
now, i love daisy..i mean it !!!


Rabu, 7 Julai 2010

Daisy In The House

~"daisy in my house"~


Incoming Three Weeks


nampaknya daisy smakin selesa kt umah aku..layanan likes 'princess' :)
daisy bijak tp sengal mcm sape ??...



Minggu Kedua


daisy semakin okay..muka pun mula bersih sejak jumpa doc.veterinar last week !
diberi suntikan vaksin psl jangkitan 'fungus'...bulu dia pun kena jaga takut gugur huhu
kena apply card 4u daisy ;)



Tempat Main


mnguji kesabaranku...on laptop dia pun dtg tergedik2 nk main-main ngan aku
nasib baik ko 'my baby daisy'...


Tempat Lepaks


ni la tempat lepak daisy yg paling dia suka...kalu ilang je cari kt 'my bedroom' :(
melawan tokey mcm ni...pantang je unlocked ada je dia kt ats katil huhuhu



Minggu Pertama


selepas dua hari 'baby daisy' aku kurung dlm sangkar emas...lasak mcm 'tomboy' hahaha

aku belikn toys yg agak2 gediks bg nmpk mcm 'paris hilton' skit ;)



Isnin, 28 Jun 2010

It's Not Alright But Okay



Nobody can be perfect but everybody wants to be perfectly...


Lumrah kehidupan manusia yg tidak pernah puas dgn apa yg dimiliki dan tiada yg lebih sempurna melainkan Rasullullah (s.a.w)


"kematangan seseorg itu bkn terletak pd umur nya tp pd pemikiran. Beza manusia dgn binatang ialah akal fikiran. Semua makhluk Tuhan dikurniakan otak tp akal ialah kurniaan yg teragung diciptakan Tuhan utk manusia. Bab kata Astro 'otak burung unta lebih kecik drp matanya'. Tetapi otak manusia w/pun kecik boleh mngegarkn dunia.."

~ its not alright myalahgunakn 'chatroom' sbg tmpt melepaskn nafsu dan itu juga tindakn tidak matang tp okay jika kita meminta pndapat seseorg or discuss ttg mslh...

~ its not alright menilai seseorg tanpa usul periksa tp its okay jika btanya dulu dan baru menilai..

~ its not alright call 'sayang' 2 s/one else jika blom tentu org itu layak dipanggil 'sayang' tp okay jika 'asking first'...

~ its not alright mncari org yg matang tp sbenarnya kita blom tentu matang fikiran..

~ but its okay melakukan kesilapan tp its not okay jika kita tidak belajar melalui kesilapan

- aku tidak menipu tetapi kau tidak -

aidahmz

Jumaat, 25 Jun 2010

My Kids - Zoo Negara 19 Jun 2010

hai buddy !!
pecaye atau tak i have 26 kids..ini adalah yg paling rapat ngan aku..boleh dikatakan smua permintaan diaorang akan aku penuhi b'coz i'm the best aunty in the world ;)
school holidays or weekend we all akan pegi main bowling, tgok movie ala2 kanak2 huhuhu...tgok pameran ke tp this time i ajak pergi zoo negara...
sometimes layan diaorg ni boleh release tension ! tgok kerenah diaorg yg releks and enjoy at the moment...gbr2 smua aku dh upload kt FB...ini adalah antara gbr yg aku suka sekali :)


yasmeen tgok apa tuuu





lentok ala2 hip hop tuu



jgn tetipu dengan back ground ;)



boboy dengan aksi berani nye !



lovely my kids :)



bersatu teguh bercerai roboh !!!


suka dan duka meninggalkan zoo negara




i am so happy :)))




Jumaat, 18 Jun 2010

WHEN I LOOK AT YOU


"..When I look at you the world stops moving, When I look at you my heart melts, When I look at you everything seems fine, When I look at you I know nothing terrible will happen, When I look into your eyes I know in me heart just how much I love you!.."


"..when i look at you i see forgiveness, i see the truth, you love me for who i am like the stars hold the moon..right there where they belong and i know i'm not alone.."


~ bila aku melihat dia ada sesuatu yang tiada dalam diriku ~
aidahmz

Selasa, 11 Mei 2010

Happy Mother's Day 2010

Selamat Hari Ibu !!!
Itu yg dapat ku ucapkan. Jasamu tidak dapat kubalas dengan wang ringgit, pengorbanan yg tidak terbilang, kasih sayang yg tidak ternilai, budi pekerti yg tiada tandingan...
Aku cuma bertuah dilahirkan di dunia ini kerna memiliki seorang ibu yg bernama Kiah bte Lebai Ali. Walaupun tidak berkesempatan merasa kasih sayang seorang yg bergelar ayah tetapi memiliki seorang ibu yg mempunyai jiwa kental dan penyayang menjadikan hidupku lengkap tanpa cacat celanya...mungkin aku tidak layak menjadi anak mu yg diimpikan oleh semua ibu namun engkau adalah pelengkap hidupku.
Janjiku, setiap pengorbanan walaupun setitik peluh yg keluar dari keringat mu dan setitik darah dari liang roma mu akan kubalas hingga ke titisan terakhir hidupku.
Doaku, hidupmu akan kulimpahkan dengan kasih sayang untuk membuat engkau bahagia,..kesihatanmu akan aku pelihara hingga tiada yg menyentuhmu agar kudrat mu berkekalan..moga Allah akan memanjangkan usia mu agar dapat melihat setiap keturunan mu. Amin !!













'MAMA'
She used to be my only enemy and never let me free
Catching me in places that I knew I shouldn't be
Every other day I crossed the line
I didnt mean to be so sad
I never thought you would
Became the friend I never had
Back then I didnt know why ?
Why you were misunderstood
So now I see through your eyes
All that you did was love
I didnt want to hear it then but
I'm not ashamed to say it now
Every little thing you said and did was right for me
I had a lot of time to think about
About the way I used to be
Never had a sense of my responsibility
~ mama i love you, mama i care, mama my friend, you're my friend ~
aidahamz

Rabu, 5 Mei 2010

Pilih Sahabat

Kata orang tua dulu-dulu "..berkawan biarla seribu, berkasih hanyala satu"
Kata orang sekarang "..kawan atau tak kawan ada aku kisah, kubur lain-lain ! give and take la.."
Bagi aku berkawan selagi mampu tetapi untuk dijadikan sahabat mesti dipilih mengikut al-Qamah ;
1. sahabat yang suka melindungi sahabatnya, dia adalah hiasan diri kita dan jika kita dalam kekurangan nafkah, dia suka mencukupi keperluan.
2. sahabat yang apabila engkau menghulurkan tangan untuk memberikan jasa baik atau bantuan, dia suka menerima dengan rasa terharu, jikalau ia melihat kebaikan yang ada pada dirimu, dia suka menghitung-hitungkan (menyebutnya).
3. sahabat yang apabila engkau menghulurkan tangan untuk memberikan jasa baik atau bantuan, ia suka menerima dengan rasa terharu dan dianggap sangat berguna, dan jika ia mengetahui mengenai keburukan dirimu ia suka menutupinya.
4. sahabat yang jikalau meminta sesuatu daripadanya, pasti ia memberi, jikalau engkau diam, dia mula menyapamu dulu dan jika ada sesuatu kesukaran dan kesedihan yang menimpa dirimu, dia suka membantu dan meringankanmu serta menghiburkanmu.
5. sahabat yang jikalau engkau berkata, ia suka membenarkan ucapan dan bukan selalu mempercayainya saja. Jikalau mengemukakan sesuatu berselisih dengannya, dia suka mengalah untuk kepentinganmu.
~ kawan sejati akan menjadi sahabat setia ~
aidahmz

Isnin, 26 April 2010

LATEST

Maybe, I'm not to late publish my birthday photos coz i wants to show my back side ha ha..


This is my new photo (no edit) for New Friend...if u see me wherever you are please say 'hello' to me !!
..you had me at "hello" ;)


Comel !

my new 'anakku'

- anak kucing -

welcome to my world "Daisy"

MY BELOVED !!!

Hye Daisy !!!

come to mama my dear...




Daisy


You belongs to Me

Have you ever thought just maybe...

You belong with Me







I'm promise Daisy !!

You are my responsibility right now..

-"I love U..daisy"-

~aidahmz~





Khamis, 22 April 2010

Don't Let Me Be Misunderstood

NINA SIMONE
You understand me now !
...if sometimes you see that's i'm mad, dont you know no one alive can always be an angel
When everything goes wrong you see some bad, but i'm just a soul whose intentions are good
..oh God, please dont let me be misunderstood !
You know sometimes i'm so carefree with a joy that's hard to hide
..and then sometimes again it seems that all i have is worry
..and then you bound to see my other side

If i seem edgy i want you know i never mean to take it out on you

Life has it's problem...and i get more them my share
..but thats me one thing i never mean to do cause i love you
Don't you know i have faults like anyone?
Sometimes i find myself alone regretting some little thing some simple thing that i've done...
i try so hard
so don't let me be misunderstood !!!
-"just i gave birth ? dont make me laugh"..'over look' question mark to make me misunderstood-
aidahmz

Isnin, 19 April 2010

The Myth Of Love At First Sight




I believe in attraction at first sight. I believe in like, and in lust, at first sight. But do i believe in love at first sight ?

Nope. Here's why.

Like life, there's really no accurate definition of love. It's a level of feeling you have towards another person, but only you are going to identify it by measuring your emotions. If humans were more like dashboards, we might have a meter on hearts that blink red when we're in love, we do not. We are responsible for our own definition of love.

But we can get close to a universal definition by agreeing on a few things about love. One is that it is supremely sacred and important to us..a connection that most of us will use to determine the majority of our lives by pairing us with a significant other.

If love is so important to us, we need to elevate our definitions of it above the spontaneous feelings of attraction, familiarity, and desire that sometimes combine when you first look a new person in the eyes and you skip a breath.

Real love needs to be proven to you by the other person, and most importantly, by yourself. Real love needs to come from knowing another person, their knowing you, and in finding that your feelings for them increase and maintain when you have the full picture...not just that first impression.

So while i enjoy the head rush that accompanies a first meeting with someone that i'd rather be waking up next to than be sleeping with, i refuse to mistake it for love. That sort of myth making is comforting, but it also allows you to enter a relationship under false pretenses, obscuring your chances of knowing if you have real love, or just love at first sight.





Ahad, 18 April 2010

When You Say Nothing At All



"...i met the woman where i belong with and then i fell in love..i was so proud and excited to tell the world...i love you..i love you !!!


"...because once i met you everything is chance to be better... i love you !

"...i'm so sorry to hurt you...i just want you know i can live without my parent but i cannot live without you !


"...i believe you and i trust you with all my heart, we not have to worry because we have to been together "


"...i didnt know real love when i met you...i know it happen this was in my life, this was begin when i met you



"this dialog so perfect and the best in the world..i never heard my all life" - aidahmz
- my real love its was very simple -
tribute to amazing couple Reese & Bianca

Sabtu, 17 April 2010

Simple Lifestyle





release tension !
u can read more if u can...








my studio !
see another parts is empty..actually nk letak PS 3 ;)
but no have enough money right now ..can be patient at the moment








my section !


in the house - this place i suka lepak :)

wants to write something..watch anything..do everything what i'm thinking..this place can makes me feel like a bird hee ..








my tik tok !

wake up in the morning feel like p diddy...






hall side !

ruang malas ;)



kitchen !



cooking like my mom..i dont think so...i'm cooked like my style...panaskan apa yg dibeli bhahaha
instant foods can make me died fast-my sis always says like that...i dont think so !!!
died or live kerja tuhan..if i die first "pray for me"





only one in my house !

i needs this at my house..GOD always in my heart..i cant breath and live without-NYA






lanskap !

in progress baby ;)





my foot !

org kata - "kalau nk tgok kemampuan seseorang tuu, tgok kereta apa yg dimilikinya"

so do i ..this is my car..i pay my own money never delayed and i'm so happy ;)




Rabu, 14 April 2010

It's Me


I'm not a good for you ?



it's me, and will always be myself !

i dont try to get like someone else

i dont try to dress like someone else

if you dont like it then just leave me alone !

i dont care about what others think of me


i'm happy being Me

i dont want to be anyone else

i'm unique one of a kind !



i'm not a perfect person but i am the best

i'm not a single but i am available

i'm not a pretty but i am a nice girl



IT'S ME, MYSELF NOT YOU, HER , THEM OR ANYONE !!!! :)



Jumaat, 9 April 2010

Wajarkah Kita Berpolitik ?


Siapakah gambar yang dipaparkan disebelah ini ? Beliau adalah Dato Sri Douglas Uggah Embas, Menteri Sumber Asli & Alam Sekitar (NRE). Beliau juga merupakan ahli Parlimen Bahagian Betong Sarawak.
Saya mula berkhidmat di Pejabat Am Menteri NRE pada Sept. 2008 dibawah SUSK Mr. Ravi..Ini bermakna saya telah berkhidmat dibawah beliau hampir 2 tahun. Saya mula berkhidmat sebagai Penjawat Awam pada tahun Sept. 2003. Sebelum ini saya berkhidmat di Bahagian Pengurusan Maklumat selama 5 tahun.
Penerangan di atas mungkin dapat membantu pertanyaan yang saya terima melalui emel beberapa hari yang lepas !!
Berbalik pada persoalan tajuk saya pada kali ini, Wajarkah kita berpolitik ?

Pada pagi Khamis (8/4/10) jam 8.45 am saya telah menerima panggilan daripada rakan ditempat kerja lama sebuah Sykt Insurans di Jalan Dewan Bahasa, Kuala Lumpur. Panggilan itu memberi khabar tidak baik bahawa di Jabatan Perdana Menteri mempunyai warganegara Israel yang ditempatkan secara rahsia oleh PM kita. Warga Israel itu ditugaskan sebagai penasihat kepada PM kita. Perkataan 1Malaysia merupakan konsep yang diambil dari negara Israel dan kemungkinan dalam beberapa tahun negara kita akan digondoli oleh pemimpin Israel...begitula khabar berita yang saya terima.
Berbangkit perkara di atas, wajarkah kita mempercayai propaganda sedemikian? Dimanakah letaknya pertimbangan akal fikiran untuk menilai propaganda negatif. Berdasarkan sejarah saya bekerja selama 8 tahun di syarikat berkenaan, pernah menyertai reformasi PKR kononnya ingin menegakkan kebenaran, pengaruh rakan-rakan PKR adalah pakatan kerajaan baru adalah tidak benar. Banyak risalah PKR yang kami edarkan, perhimpunan demi perhimpunan semua itu adalah karut ! Apa yang terbukti adalah perpecahan dikalangan bangsa, pendapat dan diskriminasi terhasil. Bila diteliti setiap memorandum PKR tidak masuk akal sama sekali !
Keputusan saya beralih arah adalah tepat sama sekali. Berkhidmat dengan Kerajaan membuktikan saya adalah warganegara Malaysia berjiwa patriotik. Walaupun saya agak terlewat dari segi umur semasa memohon Penjawat Awam namun keputusan Bahasa Melayu cemerlang dalam SPM&STPM dan kemahiran memudahkan penjalanan memasuki Perkhidmatan Awam.
Kesinambungan perkara ini, politik mulut tanpa bukti kukuh harus dielakkan sama sekali. Banyakkan membaca isu-isu kesemua pihak kerajaan mahupun pihak pembangkang. Gunakan fikiran waras kita untuk menilai bukan mengikut pengaruh rakan-rakan. Mengundi itu adalah sangat penting sebagai warganegara walaupun satu undian tapi keputusannya akan mengubahkan negara kita.
Sekian.